Home
Clubinfo
Historiek
Activiteiten
Foto/verslag
Competitie
Trainingsuren
Recreatie
Shop
Links
Adverteerders

 


 
Info Sport Nautique


Walvissloepenrace

Recreatie

Roeien hoeft niet steeds synoniem voor competitie te zijn! Heb je geen regatta-ambities, maar wil je toch roeien omdat het  je wel interesseert, je graag op het water zit, je een ploegsport wil beoefenen of het gewoonweg leuk vindt, dan kan je terecht bij onze afdeling recreatie. Onder de deskundige leiding van trainer Serge Dubois wordt er iedere zondagochtend van 10u tot 12u geroeid. Je hoeft geen ervaring te hebben, ook beginners zijn welkom. Achteraf kan je natuurlijk je dorst lessen in de bar! Meer info: info@krnso.be

Af en toe zijn er ook activiteiten, zoals toertochten en roeistages (in gans Belgïe).

Hieronder verslag en foto's van enkele recente activiteiten:

Zeven Bruggen toertocht 22km

21/7/2009:

Een super leuke dag op de Nete!
Tourtocht georganiseerd door RARC-KAWV.

Zie het fotoalbum van Tine De Knock:

 

Turnhout-Mol 32km

19/10/2008:

De KRNSO-recreanten namen deel aan de Toertocht Turnhout-Mol, een nieuwe initiatief van de Vlaamse Roeiliga.
10 deelnemers vertrokken reeds de zaterdag en maakten er een leuk weekendje van. We konden gelukkig bij de Turnhoutse Technico Kajak Club terecht om onze aanhangwagen met de 8+ veilig te stallen in hun club, waarvoor dank! De zaterdag was er ruime aandacht voor culinaire geneugten, de calorieën zouden we er de volgende dag wel weer terug afroeien.
De zondag was het prachtig weer, nog 3 roeiers waren 's ochtends aangekomen zodat we 4 fietsers hadden om af te wisselen, geen overbodige luxe voor een tocht van 32km! Na de botenwagen aan de aankomst gezet te hebben, vertrokken we rond 13u voor een prachtige tocht over een oud kanaal, door een kleurig bebost herfstlandschap. Regelmatig moesten we plat op de rug onder enkele bruggen door. Na enkele uren en bemanningswissels, kwamen we aan in de prachtige jachthaven Port Aventura aan het Zilvermeer in Mol. Daar werd de dag afgesloten met een lekkere spaghetti.

 

Doortocht van Gent

28/06/2008:

Met een 13-koppige bemanning verdeeld over 3 boten en een fiets nam de recreanten-afdeling van Krnso zaterdag deel aan de toertocht "Door Gent" (www.doorgent.be). We vertrokken uit Oostende met een miezerig regenweertje en begonnen de dag met een stevig ontbijt.  Het eerste gedeelte van de tocht ging door het historische centrum van de stad Gent waar een goede stuurvrouw geen overbodige luxe was. Tegen de middag waren daar reeds de eerste zonnestralen en stonden Jan en Luc ons op te wachten ter hoogte van de Vrijdagmarkt.  Het aanleggen en uitstappen daar was niet bepaald een sinecure, maar de beloning was des te groter: een lekkere lunch vergezeld van de nodige dranken. Het tweede deel van de tocht ging door de middeleeuwse en de negentiende-eeuwse havens van Gent. Hier kregen we te kampen met een stevige tegenwind maar als echte kustlieden lieten we ons niet kennen. Als afsluiter van deze geslaagde tocht stond een bijzonder gesmaakt hespfestijn op het menu.  Moe maar voldaan keerden we huiswaarts.  De onlangs aangekochte vier voor de recreatie, leende zich uitstekend voor deze toertocht en het mag dus gezegd: een goede koop. Graag nog een woordje van dank aan Gwenda Stevens (Sport Gent) voor het lenen van de boot, aan Luc voor de catering en aan Serge voor het sponsoren van de drank. Op naar de volgende...               
 

Afdaling van de Hoge Maas

19/08/2007:

Deze tocht bracht ons van Hastiere naar Wepion, over een afstand van ongeveer 36 km. Gezien de verre verplaatsing hadden we er een weekendje van gemaakt : we vertrokken op zaterdagnamiddag en boekten een er een nachtje in profondeville. We maakten van de gelegenheid gebruik om bij aankomst de boten reeds op te slaan, zodat we 'sanderendaags vertekkensklaar waren. Na een stevige maaltijd trokken we naar onze slaapplaats, want om 6u werden we verwacht aan de ontbijttafel.
De tocht zelf was zeer mooi, klein minpuntje waren de - 5 teveel - zeven sluizen waar we veel tijd verloren om in en uit te schepen met de talrijke boten.
Al bij al een zeer leuke uitstap. Iedereen was doodop maar tevreden denk ik (hoop ik) Speciale dank naar de mensen van TTC voor het lenen van de Vito, Roland voor het gebruik van de botenwagen en onze Rigo voor het verlenen van de broodnodige (!) technische bijstand.

Blauw-Witte toertocht (Gent)

30/09/2006:

Voor de gelegenheid had het Transportbedrijf “J&I” ons een oplegger met chauffeur toegezegd om onze twee boten te vervoeren richting Gent. Mevr. Gwenda Stevens had er opnieuw voor gezorgd dat we een derde boot konden lenen (The Good, The Bad and The Ugly, een drie met stuurman) Goed voorbereid dus, en onder een stralend zonnetje werd ingescheept aan het ponton van de organiserende KRSG. Dat één van onze drie ploegen direct kennis wou maken met het Gentse water had niemand voorzien, wat maakte dat twee van de drie teams met ongeveer drie kwartier vertraging aan de tocht begonnen. Onderweg werd nog even verbroederd met een gestuurde twee van de organiserende club, bij een aperitiefje in de boot. De toertocht leidde ons langs zeer pittoreske landschappen naar het mooie St Martens Latem waar de hongerige magen gestild werden met een lekkere spaghetti. Op de terugtocht werden we nog eens getrakteerd op een stukje rijsttaart. Enkele roekeloze pleziervaarders konden de pret niet bederven. Het zonnetje is de hele dag van de partij geweest en zorgde ervoor dat we de toertocht moe maar voldaan konden afsluiten zonder één spettertje regen. Als afsluiter van een mooie dag werd aangeschoven aan een zéér verzorgde kaasschotel in het clubhuis van de KRSG.
Met speciale dank aan : J&I transporten voor het regelen van het vervoer van onze boten,  Mevr. Gwenda Stevens voor het lenen van de boot (misschien kunnen we de naam veranderen naar : The Good , The Bad and the Swimmer…) en Roland Mechele voor het verlenen van logistieke hulp.
 
 

Recreatie: Doortocht van Gent

24/06/2006:

De Doortocht van Gent was voor de nieuwe KRNSO-afdeling "Recreatie" een eerste kennismaking met het recreatie toeren , en wat voor één. Het werd een schitterende dag, toffe ambiance, uitstekende organisatie, mooi weertje en een lekker hamfestijn als afsluiter.