Home
Clubinfo
Historiek
Activiteiten
Foto/verslag
Competitie
Trainingsuren
Recreatie
Shop
Links
Adverteerders

 


 
Info Sport Nautique


Walvissloepenrace

Klik op de foto's voor een grote weergave.
Wil je één of meer foto's in hoge resolutie, zodat je deze kan afprinten? Of wil je dat een bepaalde foto van de website verwijderd wordt? Stuur dan een mailtje aan webmaster@krnso.be

  Archief:
2016 2015 2014 2013 2012
2011 2010 2009 2008 2007
   2006

JOUW FOTO'S en WEDSTRIJDVERSLAG HIER!!       klik voor info...


Duathlon KRB (Brugge)

1/10/2017

De Oostendse jeugdroeiers hebben op de duathlon (lopen en lijn roeien) in Brugge, viermaal het podium gehaald. Bij de jongens 14 jaar was er een overwinning voor Billie Dewitte, Cato Vanheste werd 2de bij de meisjes 12 jaar en Nathanja Knockaert werd 3de bij de meisjes 14 jaar. Uiteraard waren er ook tal van andere ereplaatsen voor de Oostendenaren.
Resultaten KRNSO
Alle resultaten

 

Belgisch Kampioenschap Lange Boten (Hazewinkel)

23-24/09/2017

Op het Belgisch Kampioenschap ‘lange boten’ namen de Roeiers van KRNSO deel aan 5 wedstrijden waarin ze tweemaal de titel en dus goud pakten, tweemaal zilver en éénmaal brons en éénmaal een vierde plaats wisten te behalen. Ook op de Brusselse regatta die terzelfder tijd werd georganiseerd behaalden onze jeudroeiers overwinningen en tal van ereplaatsen.
De Oostendse roeiers behaalden in totaal op het Belgisch kampioenschap (korte en lange boten) samen 6 titels of gouden medailles en 4 zilveren medailles bijeen. Alleen de KR Sport Gent en de Gentse RS doen beter.
Resultaten KRNSO

Jeugdtriatlon KRNSO (Oostende)

16/09/2017

De Oostendse roeiers hebben uitstekend gepresteerd op de eigen 30ste Jeugdtriatlon van de Koninklijke Roei- en Nautische Sport Oostende. De jeugd van 10, 12 en 14 jaar wonnen het clubklassement voor de Gentse RS, de Brugse TR, de KR Brugge, de KR Sport Gent, de KR Club Gent en TRT Hazewinkel dankzij de prestaties van Lou Ackein, Robbe Boucquez, Daan Driessen, Marit Janssens, Cato Vanheste, Jolijn Declerck, Phoebe Dewitte, Lien Boucquez, Alixe Nuytten, Diete Ackein, Thim De Blauwe, Tibe Peene, Toon Driessen, Nathanja Knockaert, Lente Osaer, Annalies De Blauwe, Erin Neus, Astrid Van Roy, Mare Decloedt, Billie Dewitte, Bram Decraecke, Mauri Boey, Matthew Flipts en Yaro Debaedts.
Bovendien won Robbe bij de jongens 10 jaar het lopen, de slalom en de lijnwedstrijd. Jolijn won bij meisjes 12 jaar de slalom. Thim De Blauwe won bij de jongens 12 jaar de lijnwedstrijd en Billie won het lopen en de lijnwedstrijd bij de jongens 14 jaar.
Resultaten KRNSO
Alle resultaten

Met dank aan Nina-Maria Colpaert voor de foto's

KRCG Regatta (Gent)

9/09/2017

De roeisters en roeiers van de KRNSO verdedigden vandaag de kleuren van de Oostendse roeiclub en deden dit, ondanks dat zij met een mini delegatie deelnamen, met groot succes.
Zij wonnen ondermeer driemaal goud, eenmaal zilver en eenmaal brons.
Resultaten

Jeugdtriatlon KRSG (Gent)

2/09/2017

Onze jeugdroeiers hebben zich opnieuw van hun beste kant laten zien op de 35ste jeugdtriatlon van de KR Sport Gent. Op de Gentse watersportbaan waren de Oostendse roeisters en roeiers wederom de beste club met goud, zilver en brons bij de 10 jarige jongens, met goud en brons bij de meisjes 12 jaar, met zilver bij de jongens 12 jaar en goud bij de jongens 14 jaar. Er waren drie eindoverwinningen bij de jongens 10 jaar, de meisjes 12 jaar en de jongens 14 jaar. Bovendien zorgden de 20 Oostendse deelnemers voor de eindoverwinning in het clubklassement, de ereprijs “Ann Deschildere” en de ereprijs “Roland Werbrouck”.
Resultaten KRNSO
Alle resultaten

Wereldkampioenschappen Junior Trakai (LT)

2-6/08/2017

Het West-Vlaams duo Marlon Colpaert (Oostende) en Tristan Vandenbussche (Dudzele) eindigden het wereldkampioenschap met een 3de plaats in de B-finale.
De weergoden waren de lichte Belgische ploeg niet gunstig gezind, desondanks namen ze een prima start en lagen ze na 500m aan de leiding. Halverwege, aan de 1000m moesten ze Moldavië met een minimum verschil laten voorgaan. Ondanks een sterke remonte waar ze de helft van hun achterstand goed maakten bleven ze aan de 1500m op de 2de plaats en aan de finish, na 2000m werden ze in de sprint nog net voorbij gevaren door de Denen.
Marlon Colpaert en Tristan Vandenbussche werden dus 3de in de B-finale of 9de op 27 deelnemende landen.
Verslag

Coupe de la Jeunesse (Hazewinkel)

28-30/07/2017

Dit jaar had de Coupe de la Jeunesse plaats in eigen land namelijk in Hazewinkel. Deze Jeugdbeker is een internationale wedstrijd waaraan 13 landen aan deelnemen (Groot-Brittannië, Tsjechië, Italië, Frankrijk, Spanje, Zwitserland, België, Ierland, Nederland, Polen, Portugal, Hongarije en Oostenrijk). Ook 3 meisjes van de Oostendse roeiclub kwamen in actie.
Voor de Belgische meisjes was het een eerste kennismaking met het internationaal roeien.
Sarah Svedberg en Luca Colpaert en stv. Erin Neus namen deel in de acht met stuurvrouw. De Belgische gelegenheidsploeg moest zich uiteindelijk tevreden stellen met de 7de plaats.
In de onggestuurde twee versloegen Sarah Svedberg en Luca Colpaert de Spaanse meisjes voor de 5de plaats in de finale maar was een podiumplaats zaterdag niet haalbaar.
Zondag met de winde die uit een andere richting bleek de tegenstand in de finale van de ongestuurde twee te sterk voor de Oostendse meisjes die uiteindelijk 6de werden.
Verslag

KRNSO Teambuilding

26/06/2017

Als teambuilding-evenement trok de KRNSO jeugd naar de Ostend Tennis Club, waar we kennis makten met padel, een nieuwe sport die het midden houdt tussen tennis en squash. Dit stond garant voor een zeer leuke avond!

 

Jeugdtriatlon TRT (Hazewinkel)

24/06/2017

Onze jeugdroeiers waren heer en meester op de jeugdtriatlon van TRT Hazewinkel. Een triatlon bestaat uit drie proeven: een loopwedstrijd, een slalom roeien tussen boeien en een wedstrijd roeien tegen de chrono.
Bij de jongens 10 jaar was de overwinning voor Robbe Boucquez.
Bij de meisjes 12 jaar won Marit Janssens, Cato Vanheste werd 3de, Jolijn Declercq 4de, Lien Boucquez 5de, Phoebe Dewitte 6de, Diete Ackein 8ste en Alixe Nuytten 9de.
Bij de jongens 12 jaar werd Thim De Blauwe 2de, Tibe Peene 7de en Toon Driessen 8ste.
Bij de meisjes 14 jaar werd Annalies De Blauwe 2de, Lente Osaer 4de, Erin Neus 5de, Nathanja Knockaert 6de en Tine Vanderstraeten 10de.
Bij de jongens 14 jaar ging de overwinning naar Billie Dewitte, Mauri Boey werd 9de.
KRNSO won niet alleen 3 van de 5 categorieën, maar er waren ook overwinningen in de lijnwedstrijd voor Cato Vanheste en Thim De Blauwe, en een overwinning in de slalom voor Erin Neus en Mauri Boey.
Uiteraard won KRNSO ook het clubklassement met 1327 punten voor de KR Sport Gent met 473 punten, de Brugse TR met 371 punten, TRT Hazewinkel met 358 punten, KR Club Gent met 330 punten, de Gentse RS met 303 punten en de Antwerpse RV met 273 punten.
Resultaten

Jeugdtriatlon BTR (Brugge)

03/06/2017

De Oostendse roei-jeugd behaald een uitstekend eindrapport op de Brugse TR triatlon met 3 individuele klassementoverwinningen bij de meisjes 10 jaar met Marit Janssens, de jongens 10 jaar met Maties Van Belle en de jongens 14 jaar met Billie Dewitte. Er waren ook 1ste plaatsen in de lijnwedstrijd bij de jongens 12 jaar met Thim De Blauwe en de meisjes 14 jaar met Lien Boucquez en de 1ste plaats in de slalom meisjes 14 jaar met Erin Neus.
Er waren ook de vele ereplaatsen van Cato Vanheste, Jolijn Declercq, Stien Van Belle, Diete Ackein, Alixe Nuytten, Tibe Peene, Toon Driessen, Annalies De Blauwe, Tine Vanderstraeten, Bram Decraecke en Mauri Boey.
Resultaten

Europees Kampioenschap Juniors (Krefeld D)

21/05/2017

Marlon Colpaert en Tristan Vandenbussche (Brugse TR) winnen zilver op het Europees Kampioenschap te Krefeld (Duitsland). Voor KRNS Oostende is dit meteen de eerste medaille ooit op een EK Juniors. Winnaar in de finale werd Duitsland in 6:36.20 (goud) gevolgd door België in 6:39.27 (zilver) en Wit-Rusland in 6:40.27 (brons). (zie uitslagen in bijlage) 4de werd Denemarken in 6:41.05, 5de Itlalië in 6:53.97 en 6de Frankrijk in 6:55.87
Resultaten

Jeugdtriatlon GRS (Gent)

20/05/2017

De jeugdroeiers van Oostende toonde zich van hun beste kant op de jeugdtriatlon van de Gentse RS en wonnen niet alleen het clubklassement met ruime voorsprong, maar behaalden onder meer ook 2 individuele eindklassementen bij de jongens 10 jaar en de jongens 14 jaar.
Resultaten

19ème Régates de Maubray

14/05/2017

Onze KRNSO roeiers hebben vandaag groot succes deelgenomen aan de 49° regatta van Maubray (Doornik). Onze roeisters en roeiers zorgden voor 6 overwinningen + nog 7 andere podiumplaatsen.
Marlon Colpaert roeide met zijn Brugse ploeggenoot naar de eerste plaats in duqbbeltwee, Liam Beerlandt won het skiffnummer bij de junioren en werd 2de bij de senioren. De dubbelvier dames met Luca Colpaert, Rania Nagels, Megan Edwards en Nina Decraecke waren roeiden zich ook naar het hoogste schavotje net als de dubbelvier meisjes 14 jaar met Astrid Van Roy, Erin Neus, Annalies De Blauwe en Lente Osaer. Bij de jongens 12 jaar won Thim De Blauwe in de skiff en Tibo Staelens won het skiffnummer bij de beginnelingen.
Resultaten

Int. regatta KRSG (Gent)

6-7/05/2017

De Oostendse roeiers en roeisters zorgen voor 5 overwinningen, één internationaal en nationaal baanrecord, 3 titels van Internationaal Vlaams Kampioen en één titel van Internationaal Belgisch Kampioen en tal van ereplaatsen.
Marlon Colpaert deed het uitstekend op de regatta van Sport Gent. Zaterdag won hij in skiff in een zeer scherpe tijd gezien de wind en liet niet alleen zijn concurrenten ver achter zich, maar liet hij ook de snelste chrono noteren van alle skiffeurs met inbegrip van de senioren. Zondag won hij in dubbeltwee met Tristan Vandenbussche (BTR) en verbeterde bovendien het internationaal en nationaal baanrecord van de Gentse watersportbaan. In de dubbelvier met 3 Belgische ploeggenoten behaalde hij zijn derde overwinning en kwam hij net 10 honderdsten van één seconde te kort voor een nieuw nationaal baanrecord. Hij kroonde zich hiermee tot drievoudig Internationaal Vlaams Kampioen.
Ilse Vandenhouweele won knap haar wedstrijd in skiff in dames senior -23 in een sterke tijd, net 4 seconden boven het internationaal baanrecord. Zij werd daarmee Internationaal Belgisch kampioen.
Verder waren er nog overwinningen voor Thim De Blauwe in skiff 12 jaar en Eline Van Loke in mixte dubbelvier met Sport Gent. Uiteraard waren er nog tal van podiumplaatsen en andere ereplaatsen op deze zwaar bezette internationale regatta met o.m. teams uit Frankrijk, Nederland, Duitsland, Engeland en Ierland.
Resultaten KRNSO


Handicap de la Meuse RSNM (Luik)

30/04/2017

Onze masters namen zondag deel aan de 28ste Handicap van de Maas te Luik. De lange afstandwedstrijd over 5000m was een wedstrijd voor verschillende soorten boottypes. De Oostendse dubbelvier met Tom Decraecke, Frank Derijnck, Johan Deruyter en Dennis Brys eindigden knap 8ste op 25 deelnemende ploegen.
Resultaten

KRCG duathlon

29/04/2017

Onze jeugdroeisters en roeiers namen zaterdag 29 april 2017 deel aan de duathlon (lopen en roeien) van de KR Club Gent. Ze deden dit prima en veroverden een gedeelde 2de plaats in het clubklassement. Het podium voor dit clubklassement was volledig West-Vlaams met de Brugse TR als winnaar en KRNS Oostende en KR Brugge als tweede.
Individueel was er een knappe 2de plaats voor Billie Dewitte bij de jongens 14 jaar. Thim De Blauwe won het onderdeel roeien bij de jongens 12 jaar.
Resultaten

Belgisch kampioenschap korte boten en regatta Antwerpse roeiclubs

22-23/04/2017

In het weekend hadden de Belgische Kampioenschappen voor korte boten plaats in Hazewinkel alsook de regatta van de Antwerpse roeiclubs voor de jeugd.
De Oostendse roeiers en roeisters lieten zich van hun beste kant zien met 4 kampioenentitels, één nieuw baanrecord en 1 zilveren en 1 bronzen medaille.
Marlon Colpaert werd kampioen in de skiff junior en verraste daarmee vriend en vijand door de Gentenaar De Catelle te kloppen die onlangs nog voor hem eindigde op de time trials van de VRL. Nog bij de heren seniors roeiden Maxim Serlez en Liam Beerlandt naar de titel in de ongestuurde twee. Ook de dames Under 23 met Ilse Vandenhouweele en Luca Colpaert pakten niet alleen de titel in de ongestuurde twee maar deden dit bovendien in een nieuw baanrecord. Ook in de ongestuurde twee bij de meisjes junior was de titel voor Luca Colpaert ditmaal samen met Megan Edwards. Zilver was er nog voor de ongestuurde twee met Marlon Colpaert en Liam Beerlandt en brons voor Megan Edwards en Nina Decraecke in de dubbeltwee lichtgewicht dames.
Op de regatta van de Antwerpse verstandhouding waren er overwinningen voor Thim De Blauwe in de skiff en in dubbeltwee met Tibe Peene alsook tal van ereplaatsen voor onze jeugdroeiers (zie alle resultaten in bijlage).
Resultaten BK
Resultaten Antwerpse Verstandhouding

Gentse internationale Regatta (Gent)

8-9/04/2017

Onze roeiers deden het zonder meer uitstekende op de zwaar internationaal bezette regatta van de Gentse RS. Marlon Colpaert werd driemaal Internationaal Belgisch Kampioen. Hij was de beste in de skiff, en met de nationale ploeg roeide hij in dubbeltwee naar de overwinning met de Gentenaar De Catelle en in dubbelvier samen met de Brusselaar Govaert, de Bruggeling Vandenbussche en de Gentenaar De Catelle. Sarah Svedbergh en Luca Colpaert wonnen in twee zonder stuurvrouw 18 jaar en kroonden zich ook tot Internationaal Belgisch Kampioen net als de dubbelvier 18 jaar met Megan Edwards, Céline Callebaut, Rania Nagels en Nina Decraecke. Ilse Vandenhouweele werd tweemaal beste Belgische bij de dames -23 jaar. Overwinningen waren er ook bij de 12-jarigen voor Thim De Blauwe in skiff en in dubbeltwee samen met Tibe Peene.
Resultaten KRNSO Roeiers
Alle resultaten

Havenregatta UNB (Brussel)

2/04/2017

Op de Havenregatta van de UN Brussel deden onze jeugdroeiers het uitstekend. Ze waren goed voor 13 podiumplaatsen met 4 gouden, 3 zilveren en 6 bronzen medailles!
Resultaten KRNSO

Trials Vlaamse Roeiliga (Gent)

1-2/04/2017

De uitslagen van deze trials zijn een belangrijke waardemeter voor een selectie voor het Europees Kampioenschap en Wereldkampioenschap. Ook zal de uitslag de samenstelling van de nationale ploegen bepalen op de Internationale regatta van de Gentse RS op 8 en 9 april 2017.
De Oostendse vertegenwoordigers deden het zonder meer voortreffelijk.
Marlon Colpaert won zowel zijn reeks als zijn halve finale en roeide in de finale naar een 2de plaats op slechts 2 seconden van de winnaar, maar ver voor de rest van het deelnemersveld. Heet ziet er dus sterk naar uit dat hij zich straks mag opmaken voor het EK en WK Junioren.
Bij de meisjes won Sarah Svedberg haar reeks en werd ze 2de in de finale. Ook zij mag nu hopen, dankzij deze sterke prestatie op een ticket voor het EK of WK Junioren. Luca Colpaert werd 3de in haar reeks en 2de in de B-finale.
Resultaten KRNSO

Platina Eend Bredene

31/03/2017

De Koninklijke Roei- en Nautische Sport Oostende valt in de prijzen op de jaarlijkse uitreiking op de Platina Eend te Bredene.
Ilse Vandenhouweele werd verkozen tot ‘jonge sporter van het jaar’ dankzij haar uitstekende prestaties in 2016 met o.m. een 11de plaats op het WK Junior en 4de plaats op het EK Junior; ze is ook Belgisch kampioene.
Liam Beerlandt en Marlon Colpaert genomineerd voor ‘sportploeg’ dankzij hun schitterende prestaties op het WK Junior met een 8ste plaats en een 4de plaats op het EK Junior. Ze zijn ook o.m. drievoudig Belgisch Kampioen, moesten de duimen leggen voor de Twins Club (surfen).
Francine Bollenberg voorgedragen en genomineerd voor de ‘Schaal voor sportverdienste’ greep ook naast de hoofdprijs, die ging naar Ronny Seghers (basketbal).
Verslag

Tête de Rivière Internationale (Seneffe)

19/03/2017

Op de internationale lange afstand regatta van Seneffe (6 km) deden de Oostendse roeiers van KRNSO het uitstekend. Marlon Colpaert werd knap 2de op 33 deelnemers bij de junior heren. Sarah Svedbergh deed net hetzelfde bij de junioren dames, 2de op 17 deelnemers. Ook de dubbelvier masters eindigden 2de na de Franse ploeg uit Martiques. De meisjes dubbelvier junior waren 3de. Er waren nog ereplaatsen voor onze andere Oostendse roeiers en roeisters.
Lees meer

Feest van de Oostende Sport

17/03/2017

Feest van de Oostendse Sport: Marlon Colpaert en Liam Beerlandt winnen trofee, nominatie voor Ilse Vandenhouwele!
Lees meer

Heineken Roeivierkamp (Amsterdam)

11-12/03/2017

Geen roeiregatta’s in eigen land dit weekend. Wel de Heineken Roei Vierkamp op de Amstel te Amsterdam voor gestuurde achten en vieren. De Brugse KR met 6 roeiers samen met twee Oostendse roeiers Sebastiaan Laloo en Arne Dubois lagen samen met 30 andere deelnemers in de wedstrijd Heren 2e Divisie Acht met stuurman aan de start. Deze gelegenheidsploeg roeide zich naar de 18de plaats.
Verslag

Brugge Boat Race (Brugge)

25-26/02/2017

De roeiers en roeisters van de Koninklijke Roei- en Nautische Sport hebben in het weekend van 25 en 26 februari 2017 het nieuwe roeiseizoen ingezet met de Brugge Boat Race, een lange afstand wedstrijd van 5000m tussen Nieuweghe en Brugge. Onze atleten verzamelden vier overwinningen met Marlon Colpaert in de skiff Junior (18 jaar), de dames dubbelvier met Eline Van Loke-Ilse Vandenhouweele-Megan Edwards en Céline Callebaut, de mannen dubbeltwee met Maxim Serlez en Liam Beerlandt en de Juniors dames dubbeltwee met Axelle Van Gysel en Nina Decraecke.
Zilver was er voor de Heren in twee zonder stuurman Sebastiaan Laloo en Kurt Vannecke.
Bronzen medailles waren er in de skiff Heren met Vladislav Goloivanenko en in de skiff Junior Dames met Luca Colpaert. Verder waren er nog ereplaatsen voor Alexandere Deswaef, Lysander Neus en Tom Grunewald in de skiff Junioren Heren.
Resultaten KRNSO
Resultaten Zaterdag
Resultaten Zondag
Website Brugge Boat Race


GRS Ergometerkampioenschap (Gent)

Zaterdag 4/02/2017

20 roeiers van de Koninklijke Roei- en Nautische Sport Oostende hebben dit weekend deelgenomen aan de Ergometerwedstrijden (indoor roeien) van de Gentse RS.
Sarah Svedberg kroonde zich zelf met haar overwinning bij de meisjes 18 jaar tot Open Vlaams Roei-Ergometerkampioen. In dezelfde categorie legde Luca Colpaert beslag op de bronzen medaille. Bij de dames <61,5 kg pakt Eline Van Loke de zilveren medaille.
Knappe prestaties ook bij de jongens 18 jaar met Marlon Colpaert die 9 sec. te kort kwam voor het podium. Ook bij de meisjes 14 jaar was er een sterke prestatie van Axelle Van Gysel met de 5de plaats. Ook al onze andere roeisters en roeiers behaalden tal van ereplaatsen
Resultaten KRNSO
Alle resultaten


Corrida van 't Sas

Zaterdag 4/02/2017

Ondanks de slechte weersomstandigheden waren er toch 339 lopers aan de start! Ook de KRNSO-ers deden het meer dan behoorlijk.
KRNSO-resultaten
Site Oostends Loopcriterium

 


Algemene vergadering 2017


Zondag 15/01/2017

Op de algemene vergadering kwamen heel wat leden opdagen. Na de goedkeuring van diverse verslagen en voorstellen werd het mandaat van Secretaris John Vansteenkiste en bestuurslid Francine Bollenberg vernieuwd.
Achteraf werden de verdienstelijke leden gehuldigd, die zich onderscheidden door een sportieve of andere prestatie.

 

 

Nieuwjaarsreceptie 2017

Zondag 09/01/2017

De nieuwjaarsreceptie ging dit jaar voor de 2e keer door in het nieuwe clubhuis.
Hierop waren heel wat leden en sympathisanten aanwezig.
De nieuwjaarstoespraak werd gehouden door voorzitter Daniël Deweerdt. Daarna werd ook de opbrengst van de kaasavond ten voordele van de MS-liga overhandigd.